Groen actie 1

In 2015/2016 werd een eerste fase van het Stadsgoen Marionetten ingericht, een wandelweg door het gehele gebied en een speelroute met verschillende speeltuigen ter hoogte van de Don Boscolaan. Op deze locatie vinden we ook het eerste deel van het geboortebos.

Om vanuit het stadsgroen marionetten Preshoekbos op Marks grondgebied te bereiken dien je de drukke Torkonjestraat te kruisen. Op termijn dient hier een oplossing gevonden te worden door een brug te hangen aan de brug voer de A17 –

Preshoekbos en Leie is verbonden via wandelpaden- door het nog in aanleg zijnde bos – we dienen een paar drukke wegen te kruisen: de Preshoekstraat en de Rekkemsestraat.

Om vanuit Marke de overkant van de Leie te bereiken is dit enkel mogelijk via de brug naar Bissegem of de brug in Wevelgem. Een voetgangers en fietsersbrug zou aan de brug van de A17 over de Leie vastgemaakt kunnen worden  en zo zorgen voor een zachte verbinding tussen Preshoekbos (Lauwe/Marke) en het Leiebos in Wevelgem en de Kruiskouter, Neerbeek in Bissegem. 

Trage wegen zie ook uitdaging mobiliteit.