Groen actie 6

We denken daarbij aan : Blommeghempark – park aan OC – parkjes op Ter Doenaert, parkje aan Lieven Bauwensplein, park rond de kapel in Rodenburg, parkje eind van de Pater Slossestraat/Poortersstraat, enz..….elk pleintje – parkje krijgt zijn eigen “Magic” – eigenheid: openbare barbecue – sneukellocatie – rustplaats – speelpark – enz…

In een eerste fase wil Marke 2010|2030 alle Markse parken en pleinen oplijsten om tot een mooi overzicht te komen. Aansluitend  kan per park en plein overlegd worden met de buurt hoe dit er best uitziet om zo tot de invulling van een  “magic-place” te komen. Dit kan bijvoorbeeld door het  toevoegen van iets typisch voor de wijk of voor de invulling van een wijkbehoefte, of een kunstenproject. Op die manier wordt Marke nog aantrekkelijker en krijgt het wonen en de leefomgeving een toegevoegde waarde.

Een voorbeeld:
2008 : Parkje ter hoogte van het Olympiadeplein is er naar aanleiding van de ontwikkeling van het Prikkelpad (op vandaag Tweebekenwandelroute), een  “sneukelparkje” met verschillende fruitbomen en bessenstruiken ingericht.